Definita cuvantului pătrișor
PĂTRIȘÓR, pătrișoare, s. n. Piesă metalică cu secțiunea pătrată, folosită în tipografie pentru a acoperi spațiile dintre cuvinte sau pentru a completa rândurile nescrise până la capăt; pătrat de tipografie. – Patru + suf. -ișor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pătrișor
AMATÓR, -OÁRE, amatori, -oare, s. m. și f., adj. 1. (Persoană) căreia îi place ceva, care are predilecție sau pasiune pentru ceva; (persoană) care este dispusă să cumpere ceva. 2. (Persoană) care se ocupă cu o meserie, cu o artă, cu o disciplină, fără a o exercita ca profesionist; diletant. – Din fr. amateur, lat. amator. Vezi definitia »
MODELÓR, -OÁRE, modelori, -oare, s. m. și f. Lucrător sau lucrătoare care confecționează modele; modelist. – Din fr. modeleur. Vezi definitia »
cocór2, cocóruri, s.n. (reg.) umflătură la cap, cucui. Vezi definitia »
ALBURNUS MAIOR, importantă așezare romană în prov. Dacia, centru principal al exploatării aurului din M-ții Apuseni. Întemeiată de Traian, prin colonizarea unui grup de mineri iliri aduși din Dalmația. Identificată la Roșia Montană (jud. Alba). Vezi definitia »
MICROLECTÓR s.n. Aparat special pentru proiectarea microfilmelor pe un ecran orizontal. [< fr. microlecteur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z