Definita cuvantului pedantism
PEDANTÍSM s. n. Paradă de erudiție și de competență caracteristică pedantului; meticulozitate (excesivă și formală); exagerare în lucruri de mică importanță; pedanterie. – Din fr. pédantisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pedantism
IMPERIALÍSM s.n. (În concepția marxistă) 1. Stadiul ultim al capitalismului, care se caracterizează prin dominația monopolurilor și a capitalului financiar, în care exportul de capital a dobândit o însemnătate primordială, prin formarea de uniuni monopoliste internaționale care își împart între ele lumea. 2. Politică de cotropire a unor teritorii străine pentru a le exploata. [Cf. fr. impérialisme]. Vezi definitia »
EXOTÍSM s. n. însușirea de a fi exotic. ◊ tendință în arta și literatura europeană (romantică) de a descrie idilic peisaje și obiceiuri exotice. (< fr. exotisme) Vezi definitia »
PNEUMOPALUDÍSM s. n. complicație pulmonară a malariei. (< fr. pneumopaludisme) Vezi definitia »
TOMÍSM s. n. doctrină teologică și filozofică a lui Toma dÁquino, care a susținut armonia dintre știință, întemeiată pe rațiune, și religie, întemeiată pe credință. (< fr. thomisme) Vezi definitia »
PANAMERICANÍSM s.n. Ideologia „unității de interese” și a „solidarității” țărilor de pe continentul american, bazată pe o comunitate etnică, economică și culturală. [< fr. panaméricanisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z