Definita cuvantului pedologie
PEDOLOGÍE2 s. f. 1. Curent pedagogic care susține că dezvoltarea copilului ar fi determinată fatal de ereditate și de mediul său social (conceput ca invariabil). 2. (Biol.) Studiul caracterelor somatice determinate de factorii biologici, de ereditate etc. – Din fr. pédologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pedologie
PARALIZÍE s.f. Pierdere totală sau parțială a mobilității și a sensibilității corpului, cauzată de obicei de leziuni pe creier sau în măduva spinării. [Gen. -iei. / < fr. paralysie, cf. lat., gr. paralysis < para – în lungul, lysis – dizolvare]. Vezi definitia »
ETOFARMACOLOGÍE s. f. metodă modernă de evaluare a efectelor medicației psihotrope prin studierea comportamentelor animalelor. (< eto- + farmacologie) Vezi definitia »
CLINOMANÍE s. f. preferință obsesivă, pentru poziția culcat, pentru pat. (< fr. clinomanie) Vezi definitia »
ZOOPALEONTOLOGÍE s. f. știință care studiază animalele fosile. (< fr. zoopaléontologie) Vezi definitia »
TELEPATÍE s. f. Facultate psihologică (contestată de unii) atribuită unor oameni de a percepe fenomene care nu sunt în raza simțurilor, precum și de a transmite gândul la mare distanță, fără intermediul organelor de simț obișnuite; percepere a fenomenelor și a gândurilor de la distanță. – Din fr. télépathie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z