Definita cuvantului paralizie
PARALIZÍE s.f. Pierdere totală sau parțială a mobilității și a sensibilității corpului, cauzată de obicei de leziuni pe creier sau în măduva spinării. [Gen. -iei. / < fr. paralysie, cf. lat., gr. paralysis < para – în lungul, lysis – dizolvare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu paralizie
CIVILIZÁȚIE s.f. Nivel de dezvoltare la care se găsește viața socială, materială și spirituală a unei formații sociale sau a unui grup social; stare a vieții sociale, economice și culturale a unui popor, a unei epoci etc. ♦ Grad dezvoltat de cultură materială a unui popor, a unei societăți etc. [Gen. -iei, var. civilizațiune s.f. / cf. fr. civilisation]. Vezi definitia »
victorie s. f., sg. meci de fotbal jucat de două echipe la o singură poartă. Vezi definitia »
CHEIROMEGALÍE, cheiromegalii, s. f. (Med.) Hipertrofie a mâinii. [Pr.: -che-iVar.: chiromegalíe s. f.] – Din fr. chéiromégalie. Vezi definitia »
Expresie preferata de domnul presedinte Basescu Vezi definitia »
DISTOPÍE (< fr.) s. f. Termen modern construit prin opoziție cu utopie și care se aplică unei lumi imaginate și negative. Printre creațiile distopice sunt mai renumite „Mașina timpului” a lui G. H. Wells, „1984” de G. Orwell și „Noi” de E. Zamiatin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z