Definita cuvantului pelin
PELÍN (1) s. m. (2, 3) s. n. 1. S. m. Plantă erbacee cu frunze compuse, spintecate, albe-verzui, păroase și cu flori galbene, întrebuințată în medicină și la prepararea unor băuturi (Artemisia absinthium). ◊ Pelin alb (sau mic) = plantă asemănătoare cu pelinul (1), cu frunze albe, păroase (Artemisia austriaca). Pelin de mături = plantă erbacee cu flori verzui-brune, dispuse în capitule (Artemisia scoparia). 2. S. n. Vin cu gust amărui, obținut prin tratarea lui cu pelin (1). 3. S. n. Băutură foarte amară, preparată din frunze de pelin (1) și folosită în scopul curative. – Din bg. pelin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pelin
TEFILÍN s. n. obiect la evrei din două cutiuțe pătrate din piele care conțin pasaje din scriptură scrise pe bucățele de pergament, purtate pe brațul stâng și pe cap în timpul rugăciunilor de dimineață din zilele lucrătoare; filacteră. (< fr. tephilin) Vezi definitia »
poștín s.n. (reg.) pieptar sau cojoc făcut din piele de calitate inferioară; poașcă, poșcălău. Vezi definitia »
ȘOVÍN, -Ă adj. Referitor la șovinism; propriu șovinismului; șovinist. // s.m. și f. Partizan al șovinismului. [< fr. chauvin]. Vezi definitia »
AFÍN2, -Ă, afini, -e, s. m. și f. (Jur.) Rudă prin alianță. – Din lat. affinis. Vezi definitia »
In sensul de a face ceva necredibil, neplauzibil. Ex: Datorita activitatii sale din trecut, candidatul a fost decredibilizat de comisie, juriu, etc. Substantivul: decredibilizare, -ari, f. Ex: Aceasta decredibilizare a sa nu este o intamplare, ci se datoreaza activitatii sale trecute. Adj.: decredibizabil, (calitatea de afi facut, prezentat drept necredibil, neplauzibil). Ex: Faptul ca a dus multa lume in eroare, il face usor decredibilizabil. Vicgraph Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z