Definita cuvantului anacruză
ANACRÚZĂ, anacruze, s. f. 1. Notă sau grup de note care formează o măsură incompletă la începutul unei compoziții muzicale. 2. Prima silabă neaccentuată a unui vers. – Din fr. anacrouse.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu anacruză
CETIOÁRĂ, cetioare, s. f. Diminutiv al lui cetină; cetiniță. [Pr.: -ti-oa-] – Cetină + suf. -ioară. Vezi definitia »
Plantă din familia leguminoaselor (Cicer arietinum), ale cărei boabe mari, comestibile, constituie un aliment de bază în țările orientale, fiind utilizate întregi, zdrobite sau măcinate, la fel ca fasolea uscată la noi; tradițional din năut se prepară felafel (bulete din pastă picantă de năut) și hummus (condiment foarte picant); la noi este mai cunoscut ca surogat de cafea. Vezi definitia »
CONTRAȘÍNĂ, contrașine, s. f. Șină de cale ferată așezată paralel cu șinele de cale ferată obișnuită pentru a reduce uzura roților, a evita deraierile la curbele prea pronunțate sau pentru a ridica șoșeaua (în dreptul trecerilor de nivel) la înălțimea șinelor. – Contra1 + șină (după fr. contre-rail) Vezi definitia »
ZURBÁLĂ s. f. v. zurba. Vezi definitia »
PLASTÍDĂ s. f. organit din citoplasmă cu rol însemnat în procesele biochimice și de sinteză, formând substanțe organice din cele anorganice. (< germ. Plastide, engl. plastide) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z