Definita cuvantului comision
COMISIÓN, comisioane, s. n. 1. Însărcinare dată unei persoane de a procura sau de a transmite ceva; serviciu făcut cuiva în urma unei astfel de însărcinări. 2. (Jur.) Contract în baza căruia o persoană tratează afaceri comerciale în nume propriu, dar pe socoteala altei persoane, în schimbul unei remunerații (procentuale). ♦ Remunerație (procentuală) primită de o persoană, de o bancă etc. care a mijlocit o afacere comercială sau care a efectuat un serviciu. [Pr.: -si-on] – Din fr. commission.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu comision
ANTIELECTRÓN s.m. Pozitron. [< fr. antielectron]. Vezi definitia »
ALCIÓN, alcioni, s. m. 1. (Ornit.) Pescăruș-albastru. 2. Steaua cea mai luminoasă din grupul Pleiadelor. [Pr.: -ci-on] – Fr. alcyon (lat. lit. alcyon). Vezi definitia »
GAZBETÓN s. n. Beton poros, folosit ca izolant termic. – Din germ. Gasbeton. Vezi definitia »
BRESSON [bresõ], Robert (1901-1999), regizor francez de cinema. Producții caracterizate prin acuitatea sentimentului tragic, profunzimea instrospecției și austeritatea mijloacelor de expresie („Jurnalul unui preot de țară”, „Un condamnat la moarte a scăpat”, „Porcesul Ioanei d’Arc”, „Sfioasa”). Vezi definitia »
LEPTÓN s.m. 1. (În Grecia antică) Unitate monetară foarte mică. 2. Denumire generică pentru particulele atomice elementare cu masa de repaus mai mică decât cea a unui nucleon. (cf. engl., fr. lepton, gr. leptón) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z