Definita cuvantului ancrasa
ANCRASÁ, pers. 3 ancrasează, vb. I. Tranz. și refl. (Despre o piesă într-un mecanism, despre un mecanism) A se acoperi de impurități (zgură, ulei, rugină etc.) care împiedică buna funcționare. – Din fr. encrasser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ancrasa
TAPISÁ vb. I. tr. 1. A înveli, a îmbrăca (o mobilă) cu stofă, cu mătase etc.; a capitona. 2. A tapeta. [Var. tapița vb. I. / < fr. tapisser]. Vezi definitia »
CONVERSÁ, conversez, vb. I. Intranz. A sta de vorbă cu cineva, a întreține o convorbire; a discuta. – Din fr. converser, lat. conversari. Vezi definitia »
PRESÁ vb. tr. 1. a apăsa, a comprima. ◊ (despre timp, evenimente etc.) a nu da răgaz; a grăbi. 2. a exercita o presiune asupra cuiva, a insista mult; a constrânge. (< fr. presser) Vezi definitia »
Piesa de metal care se introduce intre alte doua piese (din care una este fixa si alta reglabila) pentru a aduce la orizontala sau verticala piesa reglabila. Adaosul respectiv poate fi de diverse grosimi si se introduce individual sau in pachet intre piesele respective. Vezi definitia »
Rasa umanoida care face legatura dintre Homo-sapiens si maimute. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z