Definita cuvantului antifon
ANTIFÓN2, antifoane, s. n. Mic corp plastic care se introduce în urechi pentru a le apăra de zgomote intense. – Din fr. antiphone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu antifon
MODILIÓN, modilioane, s. n. Ornament arhitectonic în formă de consolă, care susține un vas, un bust etc. [Pr.: -li-on] – Din it. modiglione, fr. modillon. Vezi definitia »
ARGÓN s. n. Gaz rar, incolor și inodor, care se găsește în atmosferă și care servește la umplerea unor becuri electrice. – Din fr. argon. Vezi definitia »
BON, bonuri, s. n. 1. Dovadă provizorie care conferă deținătorului dreptul de a ridica o marfă, un obiect încredințat spre păstrare sau alte valori. ♦ Notă pe baza căreia cumpărătorul achită și ridică marfa într-un magazin. 2. (În orânduirea capitalistă) Hârtie de valoare emisă de stat sau de o instituție financiară recunoscută de stat. ◊ Bon de tezaur = obligație emisă de Ministerul Finanțelor, reprezentând un împrumut pe termen scurt, cu dobândă. – Fr. bon. Vezi definitia »
MASÓN s. m. francmason. (< fr. mașon) Vezi definitia »
FESTÓN s. n. 1. broderie în formă de mici semicercuri pe marginea unui obiect de pânză. 2. motiv decorativ care imită o astfel de broderie. 3. ghirlandă de cute periglaciare sau tectonice. (< fr. feston, it. festone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z