Definita cuvantului vecernie
VECÉRNIE, vecernii, s. f. 1. Slujbă religioasă care se face spre seară, în ajunul sau în ziua unei sărbători bisericești. 2. Timp al zilei pe la apusul soarelui; chindie. – Din sl. večerĩnja.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vecernie
BIOGEOCHIMÍE (‹ germ.) s. f. Ramură a geochimiei care studiază relațiile dintre biosferă și celelalte geosisteme din punct de vedere chimic (compoziția chimică a organismelor și modul de participare a materiei vii și a produselor și de descompunere în procesele de migrație și de acumulare a elementelor chimice din scoarța terestră). Metodele b. sînt folosite și în prospecțiunile zăcămintelor de minerale utile. Vezi definitia »
párfie s.f. (reg.) 1. nărav, cusur. 2. cauză, pricină. Vezi definitia »
FARMACOPSIHIATRÍE s. f. studiu al substanțelor chimice care provoacă tulburări mintale și al efectelor acestora. (< fr. pharmacopsychiatrie) Vezi definitia »
CRANIOTOMÍE, craniotomii, s. f. Tăietură chirurgicală a craniului făcută cu craniotomul. [Pr.: -ni-o-] – Din fr. craniotomie. Vezi definitia »
BAROCORÍE s. f. Însămânțare pe arealul propriu, datorită greutății fructelor și semințelor. (<fr. barochorie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z