Definita cuvantului apiol
APIÓL s. n. (Farm.) Ulei extras din semințele de pătrunjel și care servește la producerea menstruației și ca febrifug. [Pr.: -pi-ol] – Din fr. apiol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu apiol
MOLISÓL s. n. strat de sol care se dezgheață vara la partea superioară, devenind plastic și favorizând producerea solifluziunilor; merzlotă. (< fr. mollisol) Vezi definitia »
PROPERGÓL s.m. Amestec de substanțe capabil de reacții chimice puternic exoterme, folosit drept combustibil pentru rachete. [< fr. propergol]. Vezi definitia »
SOL5, soluri, s. n. 1. Strat afânat, moale și friabil de la suprafața scoarței pământești, care (împreună cu atmosfera din jur) constituie mediul de viață al plantelor; suprafața pământului; p. ext. pământ, teren. 2. (Și în sintagma exercițiu la sol) probă de gimnastică executată la nivelul podelei. – Din fr. sol, lat. solum. Vezi definitia »
jángol s.m. (reg.) bărbat sau animal înalt, gras și gros. Vezi definitia »
COBÓL s. n. limbaj de programare la calculatoarele electronice, pentru aplicații cu caracter economic, prin separarea datelor și a instrucțiunilor în secțiuni distincte. (< engl., fr. cobol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z