Definita cuvantului computer
COMPÚTER, computere, s. n. Calculator electronic; ordinator. ◊ Computer familial = microcalculator pentru prelucrarea și vizualizarea informațiilor provenite de la o serie de periferice, specific aplicațiilor familiale (utilitare, educaționale, distractive etc.); microordinator familial. – Din engl. computer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu computer
TRICOTÉR, -Ă, tricoteri, -e, s. m. și f. Muncitor calificat care lucrează la mașinile de tricotat. – Din fr. tricoteur. Vezi definitia »
chedér, chedéruri, s.n. (înv.) daună, pagubă. Vezi definitia »
PATRULATÉR, -Ă, patrulatere, s. n., adj. 1. S. n. Poligon cu patru laturi. ♦ (Adjectival) Care are forma unui poligon cu patru laturi. 2. Adj. (Geom.; în sintagma) Piramidă (sau prismă) patrulateră = piramidă sau prismă cu baza sau bazele un patrulater. – Din lat. quadrilaterus, fr. quadrilatère (după patru). Vezi definitia »
STÁRTER I. s. m. 1. cel care dă plecarea concurenților la o întrecere, la o cursă. 2. cel care dirijează circulația avioanelor pe un aerodrom. II. s. n. 1. dispozitiv auxiliar la carburatorul motoarelor cu explozie, care ușurează pornirea lor la rece. 2. dispozitiv care închide în mod automat circuitul de încălzire al tuburilor fluorescente. (< fr., engl. starter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z