Definita cuvantului furgon
FURGÓN, furgoane, s. n. Vehicul tras de cai de obicei acoperit, care servește la transportarea bagajelor, a alimentelor, a munițiilor etc. – Din fr. fourgon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu furgon
MINIMAGNETOFÓN, minimagnetofoane, s. n. Magnetofon portabil de dimensiuni reduse. – Mini1- + magnetofon. Vezi definitia »
POLISÍNDETON s.n. Figură de stil care constă în întrebuințarea repetată a unei conjuncții pentru a da mai multă energie unui discurs. V. sinafie. [< fr. polysyndéton, cf. gr. polysyndeton]. Vezi definitia »
FAETÓN1 s. n. 1. trăsură elegantă, înaltă și ușoară, deschisă, pe arcuri, cu o singură banchetă, trasă de un cal. 2. șaretă cu patru roți și cu capotă pentru scaunul din față. ◊ autoturism asemănător cu o trăsură. (< fr. phaéton) Vezi definitia »
PTERANODÓN s. m. pterozaurian fosil cu aripi enorme și craniul foarte alungit, terminat printr-un cioc fără dinți, prelungit înapoi cu o creastă osoasă. (< fr. ptéranodon) Vezi definitia »
STROFIÓN s. n. 1. eșarfă care susținea sânii, purtată de femei în Grecia. 2. panglică pentru cap. (< fr. strophion) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z