Definita cuvantului bal
BAL1, baluri, s. n. Petrecere (publică) cu dans, organizată seara sau noaptea. – Din fr. bal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bal
SIDERÁL, -Ă, siderali, -e, adj. Care ține de aștri, privitor la aștri, care vine de la aștri, în raport cu poziția acestora; astral. ◊ An sideral = interval de timp (de 365 de zile, 9 ore și 9 secunde) în care Soarele, în mișcarea lui aparentă, plecând de la o stea, ajunge iarăși acolo. Zi siderală = timp scurs între două treceri consecutive ale unei stele la același meridian. Oră siderală = a 24-a parte dintr-o zi siderală. Minut sideral = a 60-a parte dintr-o oră siderală. Timp sideral = timp a cărui unitate de măsură este ziua siderală. – Din fr. sidéral, lat. sideralis. Vezi definitia »
LATERÁL, -Ă adj. 1. De pe o latură, de pe laturi, lăturalnic. ◊ Arie laterală (sau periferică) = zonă situată la periferia teritoriului în care se vorbește un dialect sau o limbă. ♦ (Fig.) Secundar, îndepărtat, fără legătură directă cu ceva. 2. Consoană laterală (și s.f. ) = consoană articulată cu vârful limbii pe palatul tare, lăsând aerul să se scurgă de o parte și de alta a limbii. [Cf. fr. latéral]. Vezi definitia »
CONGREGAȚIONÁL, -Ă, congregaționali, -e, adj. De congregație, al congregației. [Pr.: -ți-o-] – Din engl. congregational. Vezi definitia »
CONFESIONÁL1 s. n. cabină într-o biserică catolică de unde preotul ascultă spovedania. (< fr. confessionnal, it. confessionale) Vezi definitia »
GASTROINTESTINÁL, -Ă adj. Referitor la stomac și la intestine. [Pron. -tro-in-. / cf. fr. gastro-intestinal]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z