Definita cuvantului arcaș
ARCÁȘ, arcași, s. m. 1. Oștean înarmat cu arc; persoană care trage cu arcul; săgetător. 2. (La sg.; art.) Constelație din emisfera australă, compusă din 146 de stele vizibile cu ochiul liber; Săgetătorul. – Arc + suf. -aș.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu arcaș
ciorăiáș s.m. sg. (reg.) soi de struguri cu boabe negre și mici. Vezi definitia »
BALHAȘ, lac în Kazahstan (C.S.I.), navigabil, lipsit de scurgere, la 342 m alt. În V are apă dulce, iar în E sărată. Supr. medie: 18,2 mii km2. Ad. med.: 6 m; ad. max.: 26,5 m. În el se varsă rîurile Ili, Karatal, Aksu ș.a. Port pr.: Balhaș. Vezi definitia »
podláș, podláșuri, s.n. (reg.) 1. pod la tinda caselor țărănești sau la șură. 2. construcție rudimentară de deasupra vetrei țărănești pentru evacuarea fumului și scânteilor; fumar, ursoaie, babură, capră. 3. (în forma „potlaj”) suport de lemn pe care se clădește o stivă de lemne, pentru a o feri de umezeală. 4. (în forma „poclaj”) partea de jos a stogului de fân; podină. 5. (în forma „potlaj”) construcție din lemne așezate transversal pe căile de acces forestiere. 6. (în forma „poclaș”) masă pe care se ține cașul la stână. 7. (în forma „poclaș”) vreasc, gătej. Vezi definitia »
ciorgolóș, ciorgoloáșe, s.n. (reg.) bulz de mămăligă cu brânză, cocoloș, gogoloș. Vezi definitia »
DOCĂRÁȘ, docărașe, s. n. Diminutiv al lui docar. – Docar + suf. -aș. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z