Definita cuvantului argentinian
ARGENTINIÁN, -Ă, argentinieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f.Persoană care face parte din din populația de bază a Argentinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Argentinei sau argentinienilor (1), privitor la Argentina sau la argentinieni. [Pr.: -ni-an] – Argentina (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu argentinian
crețoman, crețomani s. m. (vulg.) v. crețar. Vezi definitia »
CAMBRIAN (‹ Cambria, numele latin al Țării Galilor), prima perioadă a erei Paleozoice desfășurată în urmă cu 570 mil. ani, caracterizată prin apariția arheocitelor, trilobiților și graptolitului Dictyonema flabelliforme. Geotectonic, este încadrat în faza finală a orogenezei assintice și faza sardă a orogenezei caledoniene. Vezi definitia »
BEJAN, Dimitrie (1837-1923, n. sat Sătuceni, jud. Botoșani), om politic român. Unul dintre fruntașii luptei românilor din Bucovina pentru emanciparea națională și unirea cu România. Animator al societăților naționale „Arboroasa” și „Junimea”. Președintele Consiliului Național Român din Bucovina, care a hotărât unirea Moldovei de Sus cu România (28 nov. 1918). Vezi definitia »
ELISABETÁN, -Ă adj. Din timpul reginei Elisabeta I a Angliei, caracteristic, specific acelei epoci. ◊ Stil elisabetan = stil dezvoltat în Anglia în arhitectură, mobilier, pictură și muzică în timpul domniei Elisabetei I, caracterizat în arhitectură și mobilier prin construcții masive și bogat ornamentate. [Cf. fr. élisabéthain]. Vezi definitia »
NEOKANTIÁN, -Ă, neokantieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al neokantianismului. 2. Adj. Care ține de neokantianism, caracteristic, propriu neokantianismului. [Pr.: ne-o-kan-ti-an] – Din fr. néo-kantien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z