Definita cuvantului cubism
CUBÍSM s. n. Mișcare artistică apărută la începutul sec. XX, care prezintă obiectele din realitate descompuse în cele mai simple figuri geometrice, fără a ține seamă de asemănarea exterioară cu obiectele reprezentate. – Din fr. cubisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cubism
MAIORESCIANÍSM s. n. stil creator, deschis față de fenomenul cultural, care promovează principiul autonomiei esteticului și criteriul estetic în judecata de valoare a poeziei. (< maiorescian + -ism) Vezi definitia »
TRICROÍSM s. n. (fiz.) fenomen produs de un corp care prezintă trei culori distribuite diferit. (< fr. trichroïsme) Vezi definitia »
COMUNIONISM s.n. Sistem politico-economic post capitalist care se întemeiază pe principiile armoniei comunităților (casa comună, piață comună și legislație comună). Termenul este introdus în lucrarea „Manifest- Va fi revoluție!” și este o construcție din cuvintele comunitate-uniune-comuniune. Vezi definitia »
CUBÍSM s. n. Mișcare artistică apărută la începutul sec. XX, care prezintă obiectele din realitate descompuse în cele mai simple figuri geometrice, fără a ține seamă de asemănarea exterioară cu obiectele reprezentate. – Din fr. cubisme. Vezi definitia »
MACHIAVELÍSM s.n. Teorie politică expusă de Machiavelli; politică ce uzează de orice fel de mijloace pentru a-și atinge scopurile. ♦ Purtare lipsită de scrupule; reacredință, perfidie, viclenie. [Pron. -chi-a-. / < it. machiavellismo, fr. machiavélisme, cf. Machiavelli – om politic, scriitor și istoric italian]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z