Definita cuvantului periodicitate
PERIODICITÁTE, periodicități, s. f. Proprietate a unui fenomen, a unei mărimi, a unei acțiuni de a fi periodică (1); repetarea periodică a valorilor unei mărimi, a unui fenomen, a unei acțiuni. ◊ Periodicitatea elementelor = repetarea proprietăților chimice și fizice la elementele chimice cu structură analoagă și cu număr atomic diferit, care formează un grup și care sunt cuprinse în aceeași coloană din tabloul periodic al elementelor. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. périodicité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu periodicitate
ORTOGONALITÁTE s. f. Proprietatea de a fi ortogonal. – Din fr. orthogonalité. Vezi definitia »
TROPOFÍTE s.f.pl. Plante care pot face față anotimpului secetos pierzându-și frunzele și intrând în repaus biologic și care, atunci când dispun din nou de apă, înfrunzesc și se dezvoltă rapid. [Cf. fr. tropophytes, germ. Tropophyten < gr. tropos – schimbare, phyton – plantă]. Vezi definitia »
condíte s.f. pl. (înv.) cofeturi, zaharicale. Vezi definitia »
mulgăríște, mulgăríști, s.f. (reg.) loc unde se mulg oile. Vezi definitia »
VOLUBILITÁTE s. f. 1. Ușurință de a vorbi mult și repede; locvacitate. ♦ Spontaneitate; promptitudine. 2. Proprietate a unor plante de a-și înfășura tulpina în jurul unui arac, al unei sfori etc. – Din fr. volubilité, lat. volubilitas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z