Definita cuvantului perspectograf
PERSPECTOGRÁF, perspectografe, s. n. 1. Aparat cu ajutorul căruia se transformă reprezentarea descriptivă a unui obiect în reprezentare concretă. 2. Aparat folosit pentru redresarea fotogramelor aeriene care au fost înregistrate pe clișee înclinate față de planul orizontal. – Din fr. perspectographe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu perspectograf
FOTOAUTOGRÁF, -Ă adj., s. f. (plantă) care se hrănește prin fotosinteză. (< engl. photoautograph) Vezi definitia »
PERSPECTOGRÁF s. n. 1. aparat pentru transformarea reprezentării descriptive a obiectelor în reprezentare concretă. 2. aparat pentru redresarea fotogramelor aeriene pe clișee înclinate față de planul orizontal. ◊ aparat pentru obținerea de imagini în perspectivă a curbelor de nivel. (< fr., engl. perspectographe) Vezi definitia »
PETROGRAF, -Ă s. m. f. specialist în petrografie. (< fr. pétrographe) Vezi definitia »
FILMFONOGRÁF s. n. magnetofon cu care se reproduc benzile de dialog, zgomot și muzică montate în sincron ale unui film. (< engl. film phonographe) Vezi definitia »
POLAROGRÁF, polarografe, s. n. Aparat pentru înregistrarea grafică sau fotografică a curbei curent-tensiune, utilizat în analiza electrochimică. – Din fr. polarographe, germ. Polarograph, engl. polarograph. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z