Definita cuvantului mârlan
MÂRLÁN, mârlani, s. m. (Depr.) Om prost crescut, grosolan, necioplit; bădăran, țopârlan. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mârlan
YOHIMBÁN s.n. (Chim.) Un alcaloid. [Formula chimică: C24H32N2O5] (din yohimbé, denumirea unui arbore african Corynanthe yohimbe din care se extrage) [def. MW] Vezi definitia »
PAZARGHIDEÁN, pazarghideni, s. m. (Turcism înv.) Om de afaceri; samsar, misit. – Din tc. pazara-gidea. Vezi definitia »
BURLAN s. n. 1. Tub cu pereți subțiri și secțiunea cilindrică sau dreptunghiulară, din fontă, tablă galvanizată, bazalt, azbociment etc., care servește la conducerea apelor de la jgheaburile acoperișului la pămînt. 2. (Ind. Extr.) B. de aeraj = tub de tablă lung de 2-4 m și cu diametrul de peste 30 cm, care face parte din conducta de aeraj a lucrărilor miniere. B. de foraj = fiecare dintre tuburile de oțel care formează coloana pentru tubarea găurilor de sondă. 3. Tub cilindric de tablă sau de olane prin care trece fumul din sobă în coș. Vezi definitia »
DANIÁN s.n. Ultimul etaj al cretacicului superior. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ni-an. / < fr. danien]. Vezi definitia »
DELTAPLÁN, deltaplane, s. n. 1. Aparat de zbor foarte ușor (de forma literei grecești delta) care poate plana în curentul dinamic de pantă sau pluti în curentul termic ascensional. 2. Deltaplanism. – Din fr. deltaplan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z