Definita cuvantului pirop
PIRÓP s. n. Silicat de magneziu și aluminiu din grupa granatului, de culoare roșie, roșiatică sau neagră, cristalizat în sistemul cubic, folosit ca piatră semiprețioasă. – Din fr. pyrope, germ. Pyrop.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pirop
zoantróp (zo-an-) adj. m., s. m., pl. zoantrópi; adj. f., s. f. zoantrópă, pl. zoantrópe Vezi definitia »
EDAFOTÓP s. n. mediu pedologic al unui biotop. (< fr. édaphotope) Vezi definitia »
țop (-pi), s. m.1. Panglică, fundă. – 2. Poreclă dată moților, care obișnuiesc să-și împletească părul. Germ. Zopf, prin intermediul săs. tsôp (Borcea 216). În ciuda afirmației acestui autor, nu are nimic în comun cu țopîrlan, cel puțin cu primul sens; cu cel de-al doilea ar putea exista o confuzie, destul de naturală, între țop și țoapă. Vezi definitia »
CINEMASCÓP s.n. Procedeu cinematografic care permite proiectarea filmelor pe un ecran lat, la care unghiul vizual este mai mare decât cel obișnuit. [< fr. cinémascope, cf. gr. kinema – mișcare, skopein – a privi]. Vezi definitia »
Snop de crengi verzi sau uscate folosit, în zona Brașovului, pentru a încinge cuptoarele pentru copt pâine. Etimologie necunoscută (probabil de la asemănarea cu o oaie bearcă, deoarece snopilor li se tăiau vârfurile și astfel căpătau o formă anume și destul de regulată). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z