Definita cuvantului pistonaj
PISTONÁJ, pistonaje, s. n. (Tehn.) 1. Pistonare. 2. Crearea unei depresiuni în spațiul situat sub garnitura de foraj a unei sonde. – Din fr. pistonnage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pistonaj
MARCOTÁJ s.n. Înmulțire a plantelor prin marcote. [< fr. marcottage]. Vezi definitia »
FORÁJ, foraje, s. n. 1. Ansamblul operațiilor care se efectuează pentru a construi o sondă; forare. 2. Ansamblul operațiilor de fărâmare sau de așchiere a rocilor din pragul găurii de sondă, care se execută în vederea adâncirii acesteia. 3. (Rar) Gaură de sondă. – Din fr. forage. Vezi definitia »
CARAMBOLÁJ s.n. Atingere, cu o bilă lovită cu tacul, a celorlalte două bile, la biliard. [< fr. carambolage]. Vezi definitia »
MASÁJ s.n. Frecare a diferitelor părți ale corpului pentru a activa circulația sângelui, pentru a înviora nervii și pentru a da suplețe mușchilor. [Pl. -je, -juri. / < fr. masage]. Vezi definitia »
abatáj s. n. 1. loc de extragere a unui minereu, a unei roci dintr-un zăcământ; operația însăși. 2. doborâre a arborilor în exploatările forestiere. 3. sacrificare a animalelor, la abator. 4. înclinare a unei nave spre a putea fi carenată; carenaj (1). (< fr. abattage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z