Definita cuvantului platcă
PLÁTCĂ1 s. f. (În expr.) A intra (în) platcă = a) a pierde o partidă la jocul de cărți; b) a trebui să plătească o datorie. A pune (sau a face pe cineva) platcă = a face (pe cineva) să piardă la jocul de cărți. A rămâne platcă = a rămâne de rușine, a se face de râs. – Din scr., pol. platka.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu platcă
FAGOCITOLÍZĂ s. f. proces de distrugere a fagocitelor. (după fr. phagolyse) Vezi definitia »
ȚOPĂITÚRĂ, țopăituri, s. f. Țopăială. [Pr.: -pă-i-] – Țopăi + suf. -tură. Vezi definitia »
ENTEROPTÓZĂ s.f. (Med.) Deplasare a intestinului în partea de jos a cavității abdominale. [< fr. entéroptôse]. Vezi definitia »
MÓLDĂ, mólde, s. f. ~ (din germ. Mulde < germ. de sus medie Mulde = copaie (1.), covată (1.) folosită la plămăditul pâinii < prob. transf. din muolter < v. germ. de sus muolt(e)ra, mulhtra < lat. mulotra = găleată întrebuințată la muls < mūlgere = a mulge) [et. WDW] Vezi definitia »
GÂSCĂ, gâște, s. f. Pasăre domestică de talie mare, de obicei cenușie pe spate și pe laturi și albă pe piept, cu gâtul lung, crescută pentru carnea, untura și fulgii ei (Anser domesticus).Gâscă sălbatică = specie mai mică de gâscă, vânată pentru carne (Anser anser).Expr. A strica orzul pe gâște = a dărui, a sacrifica ceva util, prețios, bun pentru cineva care nu știe să prețuiască cele primite. ♦ (Fam.) Epitet depreciativ dat unei femei sau unei fete credule sau proaste. – Din bg. găska. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z