Definita cuvantului gâscă
GÂSCĂ, gâște, s. f. Pasăre domestică de talie mare, de obicei cenușie pe spate și pe laturi și albă pe piept, cu gâtul lung, crescută pentru carnea, untura și fulgii ei (Anser domesticus).Gâscă sălbatică = specie mai mică de gâscă, vânată pentru carne (Anser anser).Expr. A strica orzul pe gâște = a dărui, a sacrifica ceva util, prețios, bun pentru cineva care nu știe să prețuiască cele primite. ♦ (Fam.) Epitet depreciativ dat unei femei sau unei fete credule sau proaste. – Din bg. găska.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gâscă
HEMARTRÓZĂ, hemartroze, s. f. Acumulare de sânge într-o articulație, în urma unei lovituri, fracturi, datorită unei boli de sânge, scorbutului etc. – Din fr. hémarthrose. Vezi definitia »
TOXOPLÁSMĂ s.f. (Zool.) Protozoar parazit unicelular, fără pigment, care se întâlnește în leucocitele vertebratelor și uneori în hematii. [< fr. toxoplasme]. Vezi definitia »
BALESTRIÉRĂ s. f. (arhit.) Barbacană, crenel. (< it. balestriera) Vezi definitia »
însforálă s.f. (reg.) prindere cu sfoară; însforare, însforat. Vezi definitia »
CATAMNÉZĂ s. f. Urmărire a evoluției unei afecțiuni la un bolnav pe baza informațiilor date de acesta după ieșirea din spital. – Din fr. catamnèse. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z