Definita cuvantului plăcintărie
PLĂCINTĂRIE1, plăcintării, s. f. Prăvălia plăcintarului, local în care se vând și se consumă plăcinte; patiserie. – Plăcintar + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plăcintărie
DEMONOLATRÍE s. f. Adorație a demonilor. – Din fr. démonolatrie. Vezi definitia »
ETNOZOOLOGÍE s. f. ramură a etnobiologiei care tratează despre raporturile dintre om și mediul animal. (< fr. ethnozoologie) Vezi definitia »
REZOLÚȚIE, rezoluții, s. f. 1. Hotărâre luată de un colectiv în urma unor dezbateri. 2. Rezolvare pe care cel în drept o dă unei cereri, unui act etc. 3. (Med.)Dispariție a semnelor de boală sau a unui proces patologic. 4. (Jur.) Desființare, cu efect retroactiv, a unui contract, în cazul în care una din obligațiile reciproce, cărora acesta le dă naștere, nu a fost executată. [Var.: rezoluțiúne s. f.] – Din fr. résolution, lat. resolutio, -onis. Vezi definitia »
EUGENÍE s. f. ramură a geneticii aplicative care studiază posibilitățile de apărare și de ameliorare a zestrei genetice a speciei umane; eugenism (1), eugenetică. (< fr. eugénie) Vezi definitia »
SCHIZOFRENÍE s.f. Boală psihică gravă, manifestată printr-o scădere treptată a activității intelectuale și printr-un dezechilibru psihic general. [Gen. -iei. / < fr. schizophrénie, cf. gr. schizein – a împărți, phren – spirit]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z