Definita cuvantului plescăitură
PLESCĂITÚRĂ, plescăituri, s. f. Plescăit. [Pr.: -că-i-] – Plescăi + suf. -tură.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plescăitură
FREZMAȘÍNĂ, frezmașini, s. f. Mașină la care se adaptează freza1(1) și care o pune în mișcare. – Din germ. Fräsmaschine. Vezi definitia »
COVĂSNEÁNCĂ, covăsnence, s. f. Femeie născută și crescută în municipiul sau județul Covasna. ♦ Locuitoare din municipiul sau județul Covasna. – Covăsnean + suf. -că. Vezi definitia »
EVIDÉNȚĂ s.f. 1. Caracterul a ceea ce este evident; certitudine, claritate. ♦ Ceea ce apare clar sau atrage atenția. ◊ A scoate în evidență = a reliefa, a sublinia, a remarca. 2. Înregistrare, însemnare a tot ceea ce ține de o activitate, de o chestiune etc. [Cf. it. evidenza, lat. evidentia]. Vezi definitia »
SPINÉTĂ, spinete, s. f. Vechi instrument muzical cu clape și coarde, asemănător cu clavecinul. – Din it. spinetta. Vezi definitia »
CONVENIÉNȚĂ, conveniențe, s. f. (Mai ales la pl.) Regulă de purtare impusă de o anumită societate; uzanță. ◊ Loc. adj. De conveniență = făcut numai pentru a respecta anumite forme sociale, anumite interese; de formă. ♦ Căsătorie de conveniență = căsătorie la care se ține seama numai de interese materiale și familiale. [Pr.: -ni-en-] – Din it. convenienza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z