Definita cuvantului plesiozaur
PLESIOZÁUR, plesiozauri, s. m. (La pl.) Gen de reptile marine fosile din era mezozoică, cu gâtul lung, cu trunchiul gros, cu numeroase vertebre cervicale și cu membre în formă de vâsle, puternic dezvoltate; (și la sg.) reptilă care face parte din acest gen. [Pr.: -si-o-za-ur.Var.: pleziozáur s. m.] – Din fr. plésiosaure, lat. plesiosaurus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plesiozaur
zúrzur (pop.) s. m., pl. zúrzuri Vezi definitia »
MENÚR s. m. pasăre mică, de talia unui fazan, cu aripile scurte, în pădurile umede din Australia; pasărea-liră. (< fr. ménure, lat. menura) Vezi definitia »
PAGÚR s.m. (Zool.) Crustaceu marin cu abdomenul moale, adăpostit într-o cochilie goală de gasteropode. [< fr. pagure]. Vezi definitia »
gắbur2, gắburi, s.m. (reg.) țăran sas. Vezi definitia »
MAHMÚR, -Ă, mahmuri, -e, adj., s. n. 1. (Adesea substantivat) Care nu și-a revenit complet din beție sau din somn; care este cu capul încă tulbure; care se simte indispus după beție sau după un somn neîmplinit. 2. Adj. Prost dispus, lipsit de voie bună, supărat, posomorât. 3. S. n. Dispoziție (bună sau rea) a cuiva. ◊ Expr. (Reg.) A scoate mahmurul (din cineva) = a duce la exasperare, a enerva (pe cineva). – Din tc. mahmur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z