Definita cuvantului barbarism
BARBARÍSM, barbarisme, s. n. Cuvânt împrumutat dintr-o limbă străină fără a fi necesar (și fără a se asimila în aceasta); cuvânt de jargon. – Din fr. barbarisme, lat. barbarismus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu barbarism
DIALOGÍSM s.n. (Rar) Arta dialogului; întrebuințarea dialogului în expunerea ideilor, sentimentelor etc. [Pron. di-a-. / < fr. dialogisme]. Vezi definitia »
TROFOTROPÍSM s. n. curbare a direcției de creștere a țesuturilor sub influența unui mediu mai bogat în substanțe nutritive. (< fr. trophotropisme) Vezi definitia »
DESCRIPTIVÍSM s.n. 1. Manierism literar care acordă o importanță exagerată amănuntelor descriptive, nesugestive. ♦ Sistem de critică literară care, în loc de a se pronunța asupra semnificațiilor și valorii operelor, se mărginește la o descriere a acestora. 2. Școală lingvistică care folosește metode mecaniciste de descriere a limbilor din punct de vedere formal și fiziologic, fără cercetarea dezvoltării lor istorice. [< descriptiv + -ism]. Vezi definitia »
s.m. Substanta de natura proteica, determinand, la introducerea in organism, aparitia unui anticorp. – Din fr. antigène Vezi definitia »
PLURALÍSM s. n. 1. Concepție filozofică potrivit căreia lumea ar fi formată dintr-o pluralitate de realități de sine stătătoare, independente unele de altele. 2. Principiu al democrației care preconizează necesitatea existenței mai multor forțe social-politice (partide, sindicate, organizații religioase etc.) interpuse între membrii societății și putere, ca o condiție și o garanție a limitării puterii, a funcționării democrației. ♦ P. gener. Orice concepție care, într-un domeniu determinat, admite o multiplicitate de factori echivalenți, de principii etc. care nu pot fi reduse la unitate; stare de lucruri caracterizată prin existența acestei multiplicități. – Din fr. pluralisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z