Definita cuvantului vindeca
VINDECÁ, víndec, vb. I. 1. Refl. și tranz. A scăpa sau a face pe cineva să scape de o boală, a (se) face sănătos; a (se) însănătoși, a (se) tămădui, a (se) lecui. ♦ Refl. Spec. (Despre răni, tăieturi etc.) A se închide, a se cicatriza. 2. Tranz. Fig. A face să dispară, să înceteze o suferință morală, o supărare, un dor etc. – Lat. vindicare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vindeca
Daca este posibil,va propun sa adecvati programul de cautare astfel incat atunci cand se bifeaza casuta „Cauta in tot textul definitiilor”, cuvantul cautat sa iasa in evidenta (prin culoare,aldinçursiv,etc). Cu stima Vezi definitia »
AUTOMISTIFICÁ vb. I. refl. A(-și) înșela propria persoană. [< auto1- + mistifica]. Vezi definitia »
PRACTICÁ, práctic, vb. I. Tranz. l, A exercita o meserie, o profesiune; a se ocupa cu..., a profesa. 2. (Rar) A pune în aplicare; a folosi, a utiliza, a întrebuința. Practică virtutea.Refl. pas. Se practică un anumit procedeu. ♦ A face, a executa; a efectua. A practica o gaura într-un perete. – Din fr. pratiquer (după practică). Vezi definitia »
DEZINTOXICÁ vb. tr. 1. a înlătura o intoxicație din organism. 2. a trata un toxicoman prin suprimarea ingerării substanței toxice. (< fr. désintoxiquer) Vezi definitia »
a agăța remorca expr. (friz.) a încerca să oprească sângele dintr-o tăietură cu un creion de alaun Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z