Definita cuvantului poliizopren
POLIIZOPRÉN s. m. Produs macromolecular cu structură filiformă, obținut sintetic prin polimerizarea în emulsie a izoprenului și asemănător ca proprietăți și ca structură cu cauciucul natural. [Pr.: -li-i-] – Din fr. polyisoprène.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poliizopren
IZOFÉN, -Ă I. adj. (despre organisme) 1. cu caractere asemănătoare. 2. derivat din același fenotip. II. s. f. linie de pe glob care unește frecvențe fenotipice egale. (< fr. isophène) Vezi definitia »
ANTETRÉN, antetrenuri, s. n. Trăsură pe două roți, care se poate lega, în vederea transportului, cu un tun, cu o bucătărie de campanie sau cu un cheson. – Din ante- + tren (după fr. avant-train). Vezi definitia »
PRIÉTEN, -Ă, prieteni, -e, s. m. și f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic. ♦ Amant, iubit. [Pr.: pri-e-.Var.: (reg.) priétin, -ă s. m. și f.] – Din sl. prijatelĩ. Vezi definitia »
PLEISTOCÉN, -Ă adj., s. n. (din) prima epocă, cea mai lungă, a cuaternarului, caracterizată prin alternanța intervalelor reci cu intervale calde; glaciar; diluviu. (< fr. pléistocène) Vezi definitia »
LACRIMOGÉN adj. Care provoacă plânsul; care face să curgă lacrimile. ♦ (Fig. ; ironic) Care stârnește plânsul cu mijloace facile. [< fr. lacrymogène, cf. lat. lacrima – lacrimă, gr. gennan – a produce]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z