Definita cuvantului polimorfism
POLIMORFÍSM s. n. Proprietatea unor minerale cristalizate cu aceeași compoziție chimică de a se prezenta sub mai multe forme cristaline cu caracteristici fizice și chimice diferite. ♦ (Biol.) Proprietate a unor specii de a exista sub mai multe aspecte morfologice. – Din fr. polymorphisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu polimorfism
UMANITARÍSM s.n. Concepție, atitudine de înțelegere, dragoste față de oameni; umanitate (2). [Cf. fr. humanitarisme]. Vezi definitia »
ESICÁSM s.n. Doctrină mistică monahală care propaga descoperirea sensibilă a divinității cu ajutorul anumitor tehnici fiziologice și mintale de concentrare. [< it. esicasmo, cf. gr. hesychazein – a sta liniștit]. Vezi definitia »
PLURALÍSM s.n. 1. Concepție filozofică idealistă care neagă unitatea materială a lumii, susținând că tot ceea ce există constă dintr-o multitudine de entități izolate, independente una de alta și ireductibile la o bază comună, unitară. ♦ (P. ext.) Orice concepție care, într-un domeniu determinant, admite o multitudine de factori echivalenți, de principii etc. ce nu pot fi reduse la unitate; stare de lucruri caracterizată prin existența unei multiplicități. 2. Principiu democratic potrivit căruia funcționarea democrației, garantarea drepturilor și libertăților ar fi condiționată de existența mai multor forțe politico-sociale (partide, sindicate etc.) care să se interpună între individ și stat. [< fr. pluralisme, cf. lat. pluralis – compus din mai multe elemente]. Vezi definitia »
BULEVARDÍSM s.n. Atitudine bulevardieră. [Et. incertă]. Vezi definitia »
ADOGMATÍSM s. n. sistem de gândire care nu admite dogmele. (< fr. adogmatisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z