Definita cuvantului pomelnic
POMÉLNIC, pomelnice, s. n. 1. Listă cu numele persoanelor, în viață sau decedate, pe care le pomenește preotul în timpul efectuării unor slujbe religioase sau în unele rugăciuni. 2. (Fam. sau ir.) Listă sau enumerare lungă de nume; p. ext. înșiruire plictisitoare de vorbe, de fapte etc. – Din sl. pomĕnĩnikŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pomelnic
ANTICHÍMIC, -Ă, antichimici, -ce, adj. Destinat protecției împotriva războiului și armelor chimice. – Anti- + chimic. Vezi definitia »
podporúșnic, podporúșnici, s.m. (înv.) sublocotenent. Vezi definitia »
ANTIMÓNIC, antimonici, adj. m. (În expr.) Acid antimonic = acid al antimoniului. – Fr. [acide] antimonique. Vezi definitia »
HIDROELÉCTRIC, -Ă adj. Care transformă energia hidraulică în energie electrică. ◊ Centrală hidroelectrică = hidrocentrală. [Cf. fr. hydro-électrique]. Vezi definitia »
POLONÍC, polonice, s. n. Lingură mare și adâncă, cu coadă lungă, folosită de obicei pentru a scoate supa sau ciorba din oală sau din castron și a o turna în farfurie. ♦ Lingură mare, adâncă și cu numeroase găuri, folosită la stână pentru a separa urda sau cașul de zer. – Din ucr. polonnyk. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z