Definita cuvantului bas
BAS, (1) s. n., (2) bași, s. m., (3) basuri, s. n. 1. S. n. sg. Registrul cel mai jos al vocii bărbătești; sunetul cel mai grav al unui acord muzical. 2. S. m. Cântăreț a cărui voce se plasează în acest registru; basist. 3. S. n. Instrument care deține în orchestră un rol analog cu acela al basului (2) într-un cor. – Din it. basso, fr. basse.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bas
GIROCOMPÁS s. n. compas (2) giroscopic; girobusolă. (< fr. gyrocompas) Vezi definitia »
EPISPADÍAS s. n. malformație congenitală constând din deschiderea uretrei pe fața dorsală a penisului. (< fr. épispadias) Vezi definitia »
PEGÁS, pegași, s. m. 1. Cal năzdrăvan cu aripi, din mitologia greacă; fig. inspirație poetică. 2. Specie de pește care trăiește în Oceanul Indian, cu înotătoarele în formă de aripi, asemănătoare cu cele ale liliacului (Pegasus draco). 3. Numele unei constelații din emisfera boreală. [Acc. și: pégas] – Din fr. pégase. Vezi definitia »
ALGECIRAS (ALEGESIRAS [alheθíras]), oraș în S Spaniei (Andaluzia), port la M. Mediterană; 96,9 mii loc. (1987). Export de piei, plută, spirt și roci de constr. Pescuit. Primul oraș spaniol cucerit de arabi (711). În 1906 a avut loc aici o conferință internațională, care a rezolvat în favoarea Franței și Spaniei rivalitatea franco-germană pentru stăpînirea Marocului. Conferința de la A. marchează încheierea primei crize marocane. Vezi definitia »
HAMADRIÁS s. m. 1. maimuță cinocefală din familia pavianilor, trăind în cete în nord-estul Africii și în Pen. Arabică, la care masculul poartă o frumoasă mantie de blană argintie care îi acoperă umerii. 2. naja de India. 3. fluture danaidă din sud-estul Asiei. (< fr. hamadryas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z