Definita cuvantului popreală
POPREÁLĂ, popreli, s. f. 1. (Înv. și reg.) Piedică, obstacol în calea unei acțiuni; poruncă sau măsură prin care se interzice ceva; oprire, interdicție, opreliște. 2. (Pop.) Reținere (provizorie) a cuiva de către o autoritate legală pe timpul unei cercetări penale; închisoare, arest (la domiciliu). ◊ Loc. vb. A pune (pe cineva) la popreală = a aresta, a ține la arest; a băga la închisoare. – Popri + suf. -eală.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu popreală
MANDÓRĂ s. f. elem. mandolă. Vezi definitia »
AGROTÉHNICĂ s.f. Știință care studiază tehnica menținerii și creșterii fertilității solului arabil. ♦ Totalitatea procedeelor de cultură care se aplică unei plante. [< rus. agrotehnika, cf. gr. agros – ogor, techne – meșteșug]. Vezi definitia »
LASÉTĂ s.f. Cordon croșetat îngust, drept sau rotund, din care se fac dantele. ♦ Obiect de decorație interioară lucrat cu acest cordon. [< fr. lacet]. Vezi definitia »
VÂSLIȘOÁRĂ, vâslișoare, s. f. Diminutiv al lui vâslă1.Vâslă1 + suf. -ișoară. Vezi definitia »
DISPÉNSĂ, dispense, s. f. Scutire a cuiva de a îndeplini o anumită obligație (legală); (concr.) act, document care atestă această scutire. – Din fr. dispense. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z