Definita cuvantului poronceală
PORONCEÁLĂ s. f. v. porunceală.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poronceală
BĂȘÍCĂ, bășici, s. f. 1. Sac membranos care se găsește în corpul oamenilor și al animalelor și în care se strâng unele secreții ale organismului. Bășica fierii. ♦ Bășică (1) (scoasă din corpul animalelor) uscată și întrebuințată la făcutul pungilor, burdufurilor etc. ♦ Organ intern al peștilor, de forma unui balonaș, plin cu un amestec de gaze care le ajută la plutire. 2. Umflătură a pielii conținând o materie lichidă. De vânt bătut, ars de soare Și cu bășici la picioare (TEODORESCU). 3. Umflătură mică, plină cu aer, care se face la suprafața lichidelor (în timpul fierberii), a aluatului (în urma dospirii) etc. 4. (Neobișnuit) Glob de sticlă; balon. [Var.: (reg.) beșícă s. f.] – Lat. *bessica (= vessica). Vezi definitia »
TUȘIÉRĂ s.f. Cutie de metal care cuprinde o perniță îmbibată cu tuș, folosită la umezirea ștampilei. [Pron. -și-e-. / < tuș + -ieră]. Vezi definitia »
TRICICLÉTĂ s.f. Vehicul (pentru copii) cu trei roți care este pus în mișcare cu ajutorul pedalelor; triciclu. [Cf. fr. tricycle]. Vezi definitia »
CÁNĂ1, cane, s. f. (Bot.) Belșiță. – Din fr. canne. Vezi definitia »
AVERTÍNĂ s. f. pulbere albă, cristalină, cu gust și miros aromatic, anestezic general. (< fr. avertine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z