Definita cuvantului portativ
PORTATÍV2, -Ă, portativi, -e, adj. Ușor de purtat sau de transportat; portabil, transportabil. ◊ Dicționar portativ = dicționar de format mic, ușor de mânuit. – Din fr. portatif.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu portativ
FERMENTATÍV, -Ă adj. care poate fermenta sau produce o fermentație. (< fr. fermentatif) Vezi definitia »
REPREZENTATÍV, -Ă, reprezentativi, -e, adj. 1. (Despre un organ sau un sistem de guvernare) Care reprezintă o colectivitate și acționează în numele ei, fiind constituit prin alegeri. 2. Care (prin însușirile sale) reprezintă, ilustrează epoca, mediul, curentul din care face parte. ♦ (Substantivat, f.) Echipă care reprezintă o asociație sportivă, o țară etc. – Din fr. représentatif. Vezi definitia »
IMUNODEPRESÍV, -Ă adj., s. n. (medicament, tratament) care suprimă reacțiile imunologice ale organismului față de un antigen; imunodepresor; imunosupresiv. (< fr. immunodépressif) Vezi definitia »
TRANZITÍV, -Ă adj. 1. (despre verbe) a cărui acțiune trece direct asupra unui obiect. 2. (log., mat.) relație ~ă = relație între elementele unei mulțimi, în care, atunci când se verifică pentru primul și al doilea, în consecință pentru al doilea și un al treilea element, se verifică și pentru primul și al treilea. (< fr. transitif, lat. transitivus) Vezi definitia »
CONSEMNATÍV, -Ă adj. cu caracter de consemnare. (după it. consegnativo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z