Definita cuvantului mocănește
MOCĂNÉȘTE adv. Ca mocanii, în felul mocanilor.

Sursa: DLRC
Cuvinte ce rimeaza cu mocănește
TORTUOZITÁTE s. f. stare a ceea ce este tortuos. ◊ caracteristică a unor rețele de canale capilare din masa rocilor de a prezenta sinuozități și întortocheri. (< fr. tortuosité) Vezi definitia »
RENTABILITÁTE, rentabilități, s. f. 1. Calitatea de a fi rentabil; posibilitate de câștig, de profit, de venit net. 2. (În sintagma) Rata rentabilității = raport între profitul net și capitalul permanent. – Din fr. rentabilité. Vezi definitia »
PSIHOPLASTICITÁTE s. f. tendință, capacitate la unii bolnavi de a simula unele sindroame patologice sub influența reprezentărilor psihice. (< fr. psychoplasticité) Vezi definitia »
DISPARITÁTE s. f. lipsă de egalitate, de proporție; nepotrivire, deosebire. (< fr. disparité) Vezi definitia »
SENSIBILITÁTE s. f. 1. proprietate a organismelor animale de a simți, de a percepe prin simțuri tot ceea ce vine din afară. ◊ calitate a materialelor fotografice de a fi sensibile. 2. însușirea de a fi foarte simțitor; afectivitate, emotivitate. ◊ receptivitate artistică. ◊ predispoziție a organismelor la diferite boli. 3. însușire a unui instrument sau aparat de a fi sensibil. 4. (chim.) mărime a concentrației unei soluții, în substanța de analizat, care produce, în timpul unei reacții de recunoaștere, un efect la pragul percepției senzoriale. 5. viteza cu care reacționează o emulsie fotosensibilă pentru a se obține o anumită înnegrire a argintului în funcție de cantitatea de lumină recepționată. (fr. sensibilité, lat. sensibilitas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z