Definita cuvantului preambul
PREAMBÚL, preambuluri, s. n. 1. Parte introductivă a unui discurs, a unei scrieri, a unei convorbiri, în care sunt expuse rezumativ problemele ce vor fi dezvoltate ulterior; introducere, precuvântare, prefață, cuvânt înainte. ♦ Fig. Ceea ce constituie partea introductivă, premergătoare a unei acțiuni, manifestări etc. 2. Parte introductivă a unui act important, a unui tratat internațional, care lămurește utilitatea sau necesitatea lui sau care prezintă sumar dispozițiile lui generale; expunere de motive (a unui proiect de lege). [Pr.: pre-am-] – Din fr. préambule.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu preambul
OPÉRCUL s.n. Membrană osoasă care acoperă și protejează branhiile la pești. ♦ Organ care închide scoica anumitor moluște. ♦ Strat subțire care închide celulele în care se află larvele albinelor. ♦ (Bot.) Căpăcel cu care se termină capsula la mușchi. [Pl. -le, (s.m.) -li. / < fr. opercule, cf. lat. operculum]. Vezi definitia »
Codul genetic este de regulă succesiunea tripleților de nucleotide (ARN) alcătuind un codon cu un lanț de aminoacizi, aceste combinații transmit mai departe informația genetică, activând sinteza proteinelor. sursa:www.wikipedia.org Vezi definitia »
a avea obrazul / șoriciul / tovalul / gros expr. a fi nerușinat / impertinent Vezi definitia »
NEMATOCAÚL, -Ă adj. cu tulpină filamentoasă. (< lat. nematocaulis) Vezi definitia »
CAULÍCUL s. n. tulpiniță a embrionului, pe care sunt inserate cotiledoanele. (< fr. coulicule) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z