Definita cuvantului precumpăni
PRECUMPĂNÍ, precumpănesc, vb. IV. 1. Intranz. A avea mai multă greutate, influență, importanță decât altcineva sau altceva; a constitui elementul hotărâtor, a predomina; p. ext. a birui, a triumfa. 2. Tranz. A ține în cumpănă, a echilibra; a compensa, a contrabalansa, a cumpăni. – Pre2 + cumpăni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu precumpăni
BOLDEȘTI-SCĂIENI, oraș în jud. Prahova, la 14 km N de Ploiești; 11.834 loc. (1991). Expl. de petrol. Fabrici de geamuri, sticlărie, de celuloză, hîrtie și carton. Orașul s-a format, în 1968, prin contopirea localit. Boldești, atestată documentar din 1778, și Scăieni, menționată documentar din 1581. La scăieni a funcționat, între 1835 și 1836, un falanster înființat de către Theodor Diamant, după modelul preconizat de Charles Fourier. Vezi definitia »
stângăní, stângănésc, vb. IV (înv. și reg.) a deranja, a stânjeni. Vezi definitia »
PARVENÍ vb. intr. 1. a se ridica, a ajunge la o situație materială sau socială bună fără a avea merite deosebite și folosind mijloace necinstite; a se îmbogăți. 2. a-și atinge scopul, a reuși, a izbuti. 3. (despre știri, scrisori etc.) a ajunge (la destinație). (< fr. parvenir) Vezi definitia »
Botosani s. m. ,oras din Romania Vezi definitia »
TONI- v. tonic (2) [în DN]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z