Definita cuvantului batiscaf
BATISCÁF, batiscafuri, s. n. Aparat de explorare a marilor adâncimi submarine care se poate deplasa prin mijloace proprii. – Din fr. bathyscaphe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu batiscaf
INTEGRÁF s. n. aparat pentru trasarea curbelor integrale ale unei curbe. (< fr. intégraphe) Vezi definitia »
TELEGRÁF, (1, 2) telegrafe, s. n., (3) telegrafi, s. m. 1. S. n. Telecomunicație care transmite la distanță semnale (corespunzătoare literelor și cifrelor) cu ajutorul unor aparate electromagnetice; ansamblul instalațiilor necesare în acest scop. ♦ Aparat folosit pentru producerea, recepția și transformarea semnalelor telegrafice în scopul transmiterii telegramelor. 2. S. n. (Înv.) Aparat situat pe înălțimi sau în turnuri de semnalizare, pentru transmiterea la distanță a unor semnale optice. 3. S. m. Nume dat unor plante erbacee ornamentale cu flori albe, mirositoare și cu tulpina agățătoare ajungând până la 5-6 metri (Boussingaultia baselloides), sau cu florile mici, roz-purpurii și cu tulpina fragilă (Tradescantia virginica). – Din fr. télégraphe. Vezi definitia »
STENOGRÁF, -Ă, stenografi, -e, s. m. și f. Persoană care cunoaște și profesează stenografia. – Din fr. sténographe. Vezi definitia »
MONOGRÁF, monografi, s. m. Autor al unei monografii. – Din fr. monographe. Vezi definitia »
KENÁF s.m. Plantă din estul Indiei, bogată în fibre. (cf. engl. kenaf) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z