Definita cuvantului prefix
PREFÍX, prefixe, s. n. 1. Afix care se atașează înaintea rădăcinii sau a temei unui cuvânt, pentru a forma un derivat. 2. (În telefonia interurbană automată) Număr care identifică o anumită localitate sau țară și se formează înaintea numărului de telefon al abonatului. – Din fr. préfixe, lat. praefixus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prefix
súvix s.n. (reg.) cremă de ghete. Vezi definitia »
CÉRVIX s.n. (Anat.) Parte inferioară a uterului sau a vezicii urinare; col uterin sau col vezical. [< fr., lat. cervix]. Vezi definitia »
CÉRVIX s. n. parte inferioară a uterului, între acesta și vagin; col uterin. ◊ partea îngustă a vezicii urinare. (< lat. cervix) Vezi definitia »
INFÍX s.n. Consoană inserată în interiorul rădăcinii unui cuvânt și care are valoare morfologică. [< fr. infixe, cf. lat. infixus – inserat]. Vezi definitia »
FIX, -Ă, ficși, -xe, adj. l.(Adesea adverbial) Care nu-și schimbă locul sau poziția; nemișcat, neclintit. ♦ Care este solidar cu un element la care se află atașat. Șurub fix. ♦ Care rămâne oprit asupra unui anumit punct. Privire fixă. ♦ Care nu se schimbă, nu variază; stabil. Preț fix.Idee fixă = idee care preocupă permanent pe cineva, care îl împiedică să se gândească la altceva; obsesie. 2. (Despre ore) Precis, exact. – Din fr. fixe, lat. fixus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z