Definita cuvantului pripi
PRIPÍ, pripesc, vb. IV. 1. Refl. A face un lucru în grabă și adesea fără chibzuială, a acționa în pripă. ♦ Intranz. (Înv.) A se grăbi, a se zori. ♦ Tranz. A accelera, a iuți ritmul unei acțiuni. ♦ A nu izbuti, a rata o acțiune din cauza grabei. 2. Refl. A se încălzi la foc; (despre alimente) a se coace (superficial) la un foc (prea) repede. 3. Tranz. (Pop.; despre soare) A dogori, a arde. – Cf. bg. pripra.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pripi
EPI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „deasupra”, „pe”. [< fr. épi-, it. epi-, cf. gr. epi]. Vezi definitia »
PÍPI subst. sg. (Fam.) Urină. [Acc. și: pipí] – Din fr. pipi. Vezi definitia »
TÂMPÍ, tâmpesc, vb. IV. Refl. și tranz. 1. A-și pierde sau a face să-și piardă inteligența, a deveni sau a face să devină tâmpit; a (se) prosti. 2. (Reg.) A deveni sau a face să devină tâmp (2); a (se) toci, a (se) știrbi. – Din tâmp. Vezi definitia »
Pi89gq <a href=„http://ilfepiiznssy.com/”>ilfepiiznssy</a>, [url=http://eggbwonbyipl.com/]eggbwonbyipl[/url], [link=http://oletcxzyklxo.com/]oletcxzyklxo[/link], http://ejnldpwdaumk.com/ Vezi definitia »
CARPI s. m. pl. Populație geto-dacică ce a trăit pe teritoriul românesc, la est de Muntii Carpați. – Din lat. Carpes. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z