Definita cuvantului prismatoid
PRISMATOÍD, prismatoide, s. n. Corp cu o formă apropiată de aceea a unei prisme (1) [Pr.: -to-id] – Din fr. prismatoïde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prismatoid
PERGAMOÍD s.n. v. pegamoid. Vezi definitia »
HIBRÍD, -Ă, hibrizi, -de, s. m., adj. 1. S. m., adj. (Organism) provenit din încrucișarea a doi indivizi de specii, de soiuri, de genuri sau de rase diferite. 2. Adj. Fig. (Despre realizări, idei, fapte) Alcătuit din elemente disparate; lipsit de armonie. – Din fr. hybride, lat. hybrida. Vezi definitia »
ALBUMINOÍD, -Ă adj. De felul albuminei. // s.m.pl. Proteine complexe, care constituie o mare parte a materiei vii. [Pron. -no-id. / < fr. albuminoïde]. Vezi definitia »
BOLÍD, bolizi, s. m. Meteorit de dimensiuni relativ mari, care cade pe Pământ cu viteză mare; stea căzătoare foarte strălucitoare. ♦ Fig. Vehicul, automobil de mare viteză. – Din fr. bolide. Vezi definitia »
BAIAZID, numele a doi sultani otomani: 1. I Trăsnetul (1389-1402). Remarcabil comandant militar, a extins hotarele statului otoman prin însemnate cuceriri în Pen. Balcanică (de ex. țaratele bulgare) și în Anatolia (de ex. Emiratul de Karaman); a repurtat o victorie decisivă asupra cruciaților în bătălia de la Nicopole (1396), dar a fost înfrînt de Mircea cel Bătrîn la Rovine (1385) și de Timur Lenk în cea de la Angora (Ankara) (1402), murind în captivitate (1403). B. II (1481-1512). A consolidat stăpînirile otomane din Pen. Balcanică și a cucerit cetățile Moldovei Chilia și Cetatea Albă. Obligat să abdice în favoarea fiului său Selim I. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z