Definita cuvantului premeni
PREMENÍ vb. IV v. primeni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu premeni
PIRONÍ, pironesc, vb. IV. Tranz. 1. A bate, a prinde, a înțepeni, a fixa cu (sau în) piroane. 2. A împiedica pe cineva sau ceva să se miște; a obliga să stea pe loc; a fixa, a imobiliza. 3. A-și fixa, a-și îndrepta, a-și concentra ochii, privirea, atenția, gândul etc. într-o anumită direcție; a aținti. – Din piron. Vezi definitia »
PLENI- elem. „plin”. (< it. pleni-, cf. lat. plenus) Vezi definitia »
UNÍ3, unesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. (recipr.) A (se) aduna unul lângă altul pentru a forma un tot; a (se) împreuna, a (se) alătura, a (se) îmbina spre a forma un tot. 2. Refl. recipr. A încheia o înțelegere, o alianță etc. în vederea unui scop comun. 3. Tranz. și refl. recipr. A (se) lega prin căsătorie, a (se) căsători. – Lat. unire (= unescere). Vezi definitia »
SAURIÉNI s.m.pl. Ordin de reptile cu corpul alungit și prevăzut de obicei cu patru picioare, din care fac parte șopârlele, cameleonii etc.; (la sg.) reptilă din acest ordin. [Pron. sa-u-ri-eni, sg. saurian. / < fr. sauriens, cf. gr. sauros – șopârlă]. Vezi definitia »
BIKINI, atol în NV Arh. Marshall (Pacificul Occidental); c. 5 km2. Poligon al S.U.A. pentru experiențe nucleare (1946-1956). Populația a fost evacuată în 1968. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z