Definita cuvantului băborniță
BĂBÓRNIȚĂ s. f. v. baborniță.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu băborniță
CÁRCERĂ s. f. încăpere mică și întunecoasă în închisori, cazărmi și școli, în trecut, pentru detenție temporară, sub un regim aspru, a celor pedepsiți. (< lat. carcer, it. carcere) Vezi definitia »
CATERINCĂ, caterinci, s.f. 1. Flașnetă 2. fig. Vorbire ironică, zeflemitoare, la mișto. În expresia „a face caterincă de ceva sau de cineva” – a ironiza, a lua peste picior, a face mișto. Vezi definitia »
CRĂÍȚĂ, crăițe, s. f. I. 1. Nume dat la două specii de plante erbacee din familia compozitelor, cu tulpina puternică și ramificată, cu frunze opuse, penat-divizate și cu flori galbene-portocalii, cu miros pătrunzător; vâzdoagă, ocheșele (Tagetes erecta și patula). 2. Varietate de ciupercă comestibilă, a cărei pălărie este purpurie pe deasupra, iar pe dedesubt galbenă-aurie. II. (La pl., art.) Dans popular românesc cu mișcare vioaie, răspândit în Oltenia; melodie după care se execută acest dans. III. (Rar; la jocul de cărți) Damă. [Var.: creíță s. f.] – Crai + suf. -iță. Vezi definitia »
ARIERDÚNĂ s.f. (Geol.) Dună situată în partea dinspre uscat a unui complex de dune litorale. [< fr. arrière-dune]. Vezi definitia »
SFINȚITÚRĂ, sfințituri, s. f. (Rar) Faptul de a sfinți1; (concr.) obiect sfințit. – Sfinți1 + suf. -tură. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z