Definita cuvantului presoreceptor
PRESORECEPTÓR, presoreceptori, s. m. (Fiziol.) Terminație nervoasă din pereții vaselor sangvine, sensibilă la modificările de presiune din aceste vase. – Presiune + receptor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu presoreceptor
PIERITÓR, -OÁRE, pieritori, -oare, adj. 1. Supus morții, pieirii; muritor. ◊ Expr. Pieritor de foame = (despre oameni) foarte sărac, care nu are nici ce mânca; muritor de foame. 2. Care dispare sau se risipește, care nu durează; trecător, efemer. [Var.: (înv. și reg.) pieitór, -oáre adj.] – Pieri + suf. -tor. Vezi definitia »
AMERIZÓR s.n. Dispozitiv al unui hidroavion care permite amerizarea. [< ameriza + -or]. Vezi definitia »
SENIÓR, -OÁRĂ s.m. și f. Sportiv care a depășit vârsta juniorilor. [Pron. -ni-or. / < fr. senior]. Vezi definitia »
REACTÓR s. n. 1. parte a unei instalații în care se efectuează o reacție chimică. 2. aparat propulsor care folosește forța de reacție a gazelor de ardere pentru a deplasa vehiculul pe care este montat. 3. instalație complexă pentru producerea de reacții nucleare prin bombardarea cu neutroni a unor elemente radioactive; pilă atomică. 4. bobină, condensator care prezintă reactanță într-un circuit. (< fr. réacteur) Vezi definitia »
RADIOAMATÓR, -OÁRE adj., s.m. și f. (Persoană) care manifestă interes pentru radiotehnică; practicant al radioamatorismului. [Cf. fr. radio-amateur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z