Definita cuvantului președinție
PREȘEDINȚÍE s. f. Funcția și activitatea de conducere a președintelui; perioada de activitate a unui președinte; p. ext. sediu unde își exercită funcția un președinte și aparatul administrativ auxiliar din subordinea lui; prezidenție. – Președinte + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu președinție
CISTOPLEGÍE, cistoplegii, s. f. (Med.) Paralizie a vezicii urinare. – Din fr. cystoplégie. Vezi definitia »
bacilemíe (-ci-le- / -cil-e-) s. f., art. bacilemía, g.-d. bacilemíi, art. bacilemíei Vezi definitia »
gând la gând cu bucurie expr. folosită pentru a arată că suntem întru totul de acord cu o idee sau o propunere avansată de un interlocutor. Vezi definitia »
CIRCUMLOCÚȚIE s.f. Expunere pe ocolite a unei idei care poate fi redată direct, mai concis; perifrază. [Gen. -iei, var. circumlocuțiune s.f. / < lat. circumlocutio < circum – împrejur, loqui – a vorbi, cf. fr. circonlocution]. Vezi definitia »
ISTÓRIE s.f. 1. Procesul obiectiv al dezvoltării fenomenelor în natură și în societate. 2. Știință care studiază dezvoltarea complexă a societății omenești, a unui popor, urmărind-o cronologic ca un proces unitar, desfășurat pe baza unor legi obiective; (p. ext.) știință care se ocupă cu studiul apariției și dezvoltării faptelor dintr-un anumit domeniu. ♦ Scriere care cuprinde expunerea critică a unor fapte istorice. 3. Povestire, narațiune. [Gen. -iei. / < lat., gr. historia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z