Definita cuvantului prevalență
PREVALÉNȚĂ s. f. (Livr.) Prevalare. – Din engl. prevalence.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prevalență
METRÉZĂ s. f. instrument pentru măsurarea lungimii filmelor și a benzilor de magnetofon. (< fr. métreuse) Vezi definitia »
STÁMBĂ, (2) stămburi, s. f. 1. Țesătură de bumbac cu desene imprimate în culori, folosită la confecționarea îmbrăcămintei de vară pentru femei. 2. (La pl.) Varietăți de stambă (1). ♦ Obiecte de îmbrăcăminte confecționate din stambă (1). 3. (Înv.) Teasc de tipografie. ◊ Expr. (Fam.) A se da în stambă = a-și arăta fără să vrea proasta creștere (sau cusururile); a se face de râs. [Pl. și: stambe] – Din ngr. stámba, it. stampa. Vezi definitia »
RAȘCHÉTĂ, rașchete, s. f. 1. Daltă încovoiată cu care se rade vopseaua și rugina de pe o piesă metalică sau de pe un vas. 2. Perie având cuie în loc de peri și care servește la rașchetarea tencuielilor. 3. Unealtă în formă de perie de bordaj, la care perii sunt înlocuiți cu o bucată prismatică de cauciuc, folosită la curățarea punții. 4. Răzuitor pentru parchet. – Din it. raschetto. Vezi definitia »
POLÁBĂ s. f. limbă slavă occidentală vorbită cândva pe cursul inferior al Elbei. (< fr. polabe) Vezi definitia »
SUFLÁNTĂ s.f. Compresor (centrifugal) folosit pentru volume mari de aer la presiuni mijlocii. [< fr. soufflante]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z