Definita cuvantului alveograf
ALVEOGRÁF s.n. Aparat pentru determinarea capacității făinii de a forma cu apa un aluat bun; extensimetru. [Pron. -ve-o-. / < fr. alvéographe].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu alveograf
-TÁF elem. tafo-. Vezi definitia »
TELEGRÁF, (1, 2) telegrafe, s. n., (3) telegrafi, s. m. 1. S. n. Telecomunicație care transmite la distanță semnale (corespunzătoare literelor și cifrelor) cu ajutorul unor aparate electromagnetice; ansamblul instalațiilor necesare în acest scop. ♦ Aparat folosit pentru producerea, recepția și transformarea semnalelor telegrafice în scopul transmiterii telegramelor. 2. S. n. (Înv.) Aparat situat pe înălțimi sau în turnuri de semnalizare, pentru transmiterea la distanță a unor semnale optice. 3. S. m. Nume dat unor plante erbacee ornamentale cu flori albe, mirositoare și cu tulpina agățătoare ajungând până la 5-6 metri (Boussingaultia baselloides), sau cu florile mici, roz-purpurii și cu tulpina fragilă (Tradescantia virginica). – Din fr. télégraphe. Vezi definitia »
DERIVATOGRÁF s. n. aparat pentru înregistrarea variației greutății unui corp supus încălzirii treptate în anumite medii. (< deriva/ție/ + -graf3) Vezi definitia »
CALIGRÁF, -Ă, caligrafi, -e, s. m. și f. Persoană care are scrisul frumos. ♦ Persoană care se ocupă cu copierea artistică de cărți și manuscrise (mai ales înainte de răspândirea tiparului). – Din fr. calligraphe. Vezi definitia »
TOPOGRÁF, -Ă, topografi, -e, s. m. și f. Specialist în topografie. – Din fr. topographe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z