Definita cuvantului amonificare
AMONIFICÁRE s.f. Proces de formare a amoniacului prin descompunerea proteinelor și a altor compuși organici din sol sub acțiunea microorganismelor. [După fr. ammonisation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu amonificare
EXTRAPOLÁRE, extrapolări, s. f. 1. (Mat.) Metodă de determinare aproximativă a unei funcții continue pentru valori situate în afara unui interval de valori cunoscute; extrapolație. 2. (Fil.) Extindere ipotetică a unei noțiuni, legi, teorii etc. de la un domeniu la altul; trecere de la o idee la alta, mai complexă, cu o sferă mai largă etc. – V. extrapola. Vezi definitia »
ZURBĂLUÍRE s. f. v. zurbălui. [DER] Vezi definitia »
abordare din interiorul unui fenomen Vezi definitia »
ESTETIZÁRE s.f. Acțiunea de a estetiza. ◊ Estetizarea lemnului = procedeu de ameliorare a suprafețelor lemnului masiv sau a produselor din lemn. [< estetiza]. Vezi definitia »
RELAXÁRE s. f. 1. acțiunea de a se relaxa. ◊ liniștire a nervilor; destindere. ◊ scădere din intensitate a tensiunii dramatice. 2. scădere a tensiunilor interne dintr-un corp, deformația lui rămânând constantă. 3. proces ireversibil prin care un sistem fizic tinde, în anumite condiții, spre starea de echilibru termodinamic, electric etc. (< relaxa) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z